Enying

2017.07.06. 14:06

Magyarok kenyere Enyingen

A város is részt vesz az idén hetedik évébe lépett jótékonysági célú Magyarok kenyere programban. A Mikó tanyán július 26-án öntik össze a búzát. A program során ünnepséget rendeznek a Szentgyörgyi Dezső téren, valamint az augusztus 20-ai városi ünnepen is.

V. Varga József

A képviselő-testület június végén tartotta ülését. A többi között elhangzott, hogy a gyermekjóléti központ elsősorban a humán erőforrás bővítésére, illetve képzésre 40 millió forint pályázati támogatást nyert. A grémium kezdeményezte a városi bölcsőde férőhelyszámának 35 főre történő emelését. A helyi esélyegyenlőségi program felülvizsgálatakor aktuálisan az óvodai férőhelybővítést és a krízishelyzetbe kerültek ellátást emelték ki. A testület három pályázat (a városháza energetikai korszerűsítése, a családvédelmi és gyermekjóléti központ kialakítása, a Zöld város, Enying) beszerzési eljárását is eredménytelennek nyilvánította, és megbízta Viplak Tibor polgármestert, hogy a témában folytasson le új beszerzési eljárásokat. A városban kisméretű műfüves pálya készül az MLSZ támogatásával, a 10 százalék önerőt az önkormányzat biztosítja. A talajterhelési díj elengedésére a kormányhivatal állásfoglalása szerint nincs lehetőség. A képviselő-testület engedélyezte, hogy a Szirombontogató Óvoda öt csoportjában a maximális csoportlétszámot legfeljebb 20 százalékkal átlépjék.

Viplak Tibor polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!