Enying

2017.07.24. 06:16

Magyarok kenyere, megyei búzagyűjtő nap

Enying – A Magyarok kenyere program jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medence magyarlakta részein élő segítőkész adományozóktól nemzeti összefogással gyűjt búzát a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

V. Varga József

Az így felajánlott, majd összegyűjtött búza egy részét liszt, másik részét pedig kenyér formájában osztják szét a határokon innen és határokon túl a magyar gyermekeket segítő szervezetek támogatására.

A megyei búzagyűjtő pontokon jelenleg is zajlik a búza gyűjtése – mondta el lapunknak Kiss Norbert Ivó, az agrárgazdasági kamara Fejér megyei szervezetének elnöke. Idén is megtartják a megyei búzagyűjtő napot, amelyen nemcsak közös sikerüket ünneplik meg, hanem egyben hálájukat és köszönetüket is kifejezik a megye példát mutató adományozóinak és felajánlóinak.

A Magyarok kenyere program Fejér megyei búzagyűjtő napját július 26-án, szerdán 9 órakor Enyingen rendezi meg a megyei agrárkamara és a város önkormányzata a vitéz Szentgyörgyi Dezső téren (Vas Gereben Művelődési Ház, Bocskai utca 1.). A szervezők szeretettel invitálják az adományozókat és az érdeklődőket az ünnepi rendezvényre. A búzaadományokat folyamatosan várják  a három Fejér megyei gyűjtőponton: Alcsútdoboz, Göböljárási malom (hétfőtől péntekig 7–14 óra); Enying, Mikó tanya (h-p 7–17 óra); Szabadbattyán, Csókási Lajos, Árpád utca (h-p 8–14 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!