Enying

2011.10.07. 07:20

Fonalba álmodott világ

Enying - A hagyományos Ötórai tea a gobelin színes világába kalauzolta az érdeklődőket. Vasárnap könyves amnesztia! emelte ki Rideg Lászlóné Zsuzsa könyvtárvezető.

V. Varga József

Könyvtárak a tudásért - Beszéljünk egymással, tanuljunk egymástól! Az országos könyvtári napok rendezvénysorozatához a Vas Gereben Könyvtár is számos programmal csatlakozott: október 4-e és 9-e között tíz alkalommal hozták, hozzák közelebb a bölcs bagoly könyvesházi tudását az olvasókhoz.
Ha majd az erdőt járod  címmel kedden virtuális, ismeretterjesztő sétára indultak az alsó tagozatos kisdiákok. Az Ötórai tea sorozat témájául a gobelin szolgált, Horváth Istvánné csodás munkáiból Fonalba álmodott világ címmel nyitottak kiállítást. A közösségi puzzle összeállítását szerdán reggel indították, a felsősök a tegnapi nyelvi vetélkedőn nagy kedvvel játszottak a betűkkel.
Mese határok nélkül   ma 8 órától a kamishibaival ismerkedhetnek a gyerekek. A Japánból eredő és igen népszerű papír színház a mesekönyveket mintegy teátrummá alakítja. Vivát, Liszt! címmel 13 órakor minikiállítást nyitnak a zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából. A 13 +1-es Liszt-totó a játékos kedvűeknek szól. Alkoss velünk!   a 15 órakor kezdődő kreatív parti (gyöngyfűzés) a gyerekeket hívogatja. A vasárnap délelőtti rendkívüli nyitva tartás idején, 12 óráig a családokat csábítják   a világhálóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!