Enying

2015.03.19. 14:35

Finisében a csatorna Enyingen

Enying - Elkészült a szennyvíztisztító telep, így megkezdődhettek a rákötések és a próbaüzem. Áprilistól kezdődik a 64-es út helyreállítása is.

Házi Péter

75-80 százalékos a szennyvízcsatorna készültsége: a 44 kilométernyi vezetékből kevesebb, mint tíz kilométernyi hiányzik csak – minderről Viplak Tibor polgármester tartott nemrégiben lakossági fórumot. Elkészült a szennyvíztisztító telep is, március 15-től megkezdődhetett a tisztító próbaüzeme. Arról, hogy hogy mely utcák lakói mikor köthetnek rá, mindenki írásos tájékoztatót kap. A fél évig tartó próbaüzem alatt nem kell szennyvízdíjat fizetni, ám a projektben azt is vállalni kellett, hogy a lakosság legalább 75 százaléka rákössön a csatornára. Azért is érdemes ezt megtenni, mert különben talajterhelési díjat kell fizetni. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy ha valaki vállalkozót fogad a saját területén belüli csatornakiépítéshez, soha ne adjon előre pénzt ismeretlennek, de legjobb, ha ismerős személyek végzik el a munkát.

Mint elhangzott, a főúton még lesznek felbontások, a Lidl bolt előtt, a Vár utca környékén, Balatonbozsokon, ám április végétől megkezdődik a városon átvezető 64-es főút aszfaltozása. (a kis utcák helyreállítása is.) Amint Viplak Tibor hangsúlyozta, a főút felbontott részein teljes szélességű aszfaltozás lesz, szeretnék elérni, hogy a 64-es teljes városi szakaszán megtörténjen az újraaszfaltozás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!