Enying

2017.04.24. 19:20

Elismerés: négy nagyarany

Enying - A mezőföldi kisváros önkormányzata és az Öreghegyi Borbarát Klub tizennegyedik alkalommal rendezte meg térségi borversenyét szombaton a művelődési házban.

V. Varga József

A zsűri négy asztalnál serénykedett, az ítészek a szín, a tisztaság, az illat, valamint az íz-zamat-összebenyomás ismérvei szerint pontozták a borokat.

- Kellemes, jól fogyasztható borokat bíráltunk - emelte ki Csordás László, a zsűri elnöke, mezőkomáromi szőlész, borász -, bár a tavalyi időjárás nem kedvezett túlságosan a szőlőnek, dolgozni kellett a borokkal.

Szarvas-Fekete Tibor a vöröseket vizslatta Fotó: V. Varga József

A borosgazdák 14 településről 126 mintát (65 fehér, 42 vörös és 19 rozé) neveztek a kézműves borversenyre. Arany minősítést 34 nemes nedű kapott, ezüstöt 58, bronzot 28, dicsérő oklevelet 6.

A térségi nagyarany cím a lajoskomáromi Steidl Jánosnak dukált olaszrizling, valamint a simontornyai Vonya Istvánnak othello boráért. Az Enying legjobb fehérbora címet Gál Balázs gyűjtötte be szintén olaszrizling, valamint Fodor István vegyes vörösborával. Számos különdíj is gazdára talált.

A borbarátok gyertyagyújtással és néma főhajtással emlékeztek elhunyt társukra, Németh Sándorra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!