Enying

2017.06.21. 08:38

Büszkeséggel és hálatelt szívvel

ENYING A Batthyány Fülöp Gimnázium és Általános Iskola ballagási és tanévzáró ünnepsége, mivel a közösség jelentős részét mozgósítja, évről évre jó alkalom a kiváló pedagógusok jutalmazására.

A szombaton megrendezett ünnepségen Bedi Andrea, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ székesfehérvári tankerületének szakmai igazgatóhelyettese aranydiplomát és két miniszteri elismerő oklevelet adott át az iskola egykori pedagógusainak. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere aranyoklevelet adományozott Tóth Dezsőnek, abból az alkalomból, hogy 50 évvel ezelőtt szerezte meg tanári diplomáját. A frissen nyugdíjba vonult Huszkáné Zalezsák Éva és Huszka József miniszteri elismerő oklevelet kaptak magas színvonalú pedagógusi munkájukért.

Az aranydiplomás Tóth Dezső és Kapin Zsolt iskolaigazgató

Fotó: Deres Anita

Bedi Andrea az iskola hajdani igazgatóját, Tóth Dezsőt méltató beszédében hangsúlyozta, hogy léteznek olyan emberek, akik ősi fákhoz hasonlatosan mélyen gyökereznek a föld és embertársaik szívében, szilárd szakmai és erkölcsi alapot teremtve az iskola és a közösség számára. E hasonlat a Huszka házaspár munkásságára ugyanúgy jellemző, hiszen a hetvenes évektől kezdve magyar nyelv és irodalom, ének-zene és számítástechnika szakos tanárokként generációk számára biztosítottak humán és digitális műveltséget. Három kitűnő tanáregyéniséget ünnepelhettek az enyingiek szombaton, büszkeséggel és hálatelt szívvel.

 

 

 

Deres Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!