Enying

2017.05.07. 17:34

Enyingi születésnap, óriástortával

Enying – A Tinódi Lantos Sebestyén Református Iskola nemrégiben ünnepelte 21. születésnapját. Megnyitották Katóné Szántó Márta kiállítását.

V. Varga József

A selyemképek, a kollázsok vidámmá varázsolták az intézmény Hajdú Zoltánról (a város korábbi református lelkészéről, az iskola alapító igazgatójáról) elnevezett dísztermét.

Az iskola legkisebb néptáncosai is színpadra léptek

A művészt az alkotás vágya hajtja. Munkáival arra ösztönzi, bátorítja a gyerekeket, tanítványait, hogy merjenek alkotni, rajzolni, festeni. A lényeg, hogy mindenki átélhesse az újat teremtés örömét. Az ünnepi műsor gerincét az általános és művészeti iskola tanulóinak produkciói adták – emelte ki Szabó Szilárd igazgató. Fellépett a Szalmaszál és a Galagonya citerazenekar – utóbbi a múlt évben Arany Páva díjat nyert. Berkesi Alex zeneszerző, gitárművész saját maga által megzenésített bibliai történeteket adott elő, de eljátszotta az iskola himnuszát is. Az intézmény valamennyi néptánccsoportja szerepelt, a gálát a szintetizátor, az ütő és a rézfúvós tanszak diákjai zárták. Végül bemutatták leendő elsőseiket, és megszegték a 300 szeletes (!) tortát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!