jót tesz a testnek és léleknek is

2019.06.17. 07:10

Világnap: jógára fel!

Egyre többen tudnak a jóga június 21-ei világnapjáról, s a csatlakozók, résztvevők száma is nő.

Bokros Judit

Fehérváron tavaly is tartottak jógabemutatót Fotó: FMH-archív

A jógának számos változata ismert, legalábbis az oktatók, a termek többféle órát kínálnak a mozogni vágyóknak. Láthatunk iroda-, gyerek-, női, szenior- és a többi címkével ellátott jógát, amelyek bizonyos korosztályokat, csoportokat céloznak meg. A legalapvetőbb azonban a hatha jóga, ez az, amely bátran ajánlható mindenkinek.

Fontos tudni – s ezt sok oktató hangsúlyozza is –, hogy a jógázáshoz nem kell karcsúnak, elképesztően hajlékonynak lenni, hiszen az ászanák, vagyis a testtartások – akár bizonyos módosítással vagy segítséggel, segédeszközzel – mindenki számára kivitelezhetők.

Aki a világnapon próbálná ki a jógát, az ingyenes lehetőségek közül is választhat. Székesfehérváron egyelőre a Prána Jógastúdió hirdetett díjmentes órákat 21-én és 22-én.

Fehérváron tavaly is tartottak jógabemutatót
Fotó: FMH-archív

A Zámoly utcai teremben Nagy Gábor Jógarádzsa-díjas oktató várja az érdeklődőket, összesen öt alkalommal. A Decathlon áruházban szintén lesz ingyenes program 21-én, ezekre azonban előzetesen kell regisztrálni. Utóbbira 14 órától a helyszínen. Ezután fél 3-tól indul gerincjóga és NMPT Dobosi Andival, majd funkcionális jóga Persoczki Gáborral, valamint ashtanga jóga Simon-Galamb Orsival.

Csütörtökön, azaz június 20-án pedig a Hotel Magyar Király előtt elterülő téren tartanak népszerűsítő flashmobot, valamint bemutatót, 18 órai kezdettel. Ebbe – életkortól függetlenül – bárki bekapcsolódhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában