szerelem

2017.09.22. 16:39

Veszélyben érzi kapcsolatát? Fogadja meg tippjeinket!

Melyek azok a csapdák, amik megkeseríthetik egy pár életét, és hogyan lehet elkerülni ezeket?

A rohanó hétköznapokat gyakran megsínyli egy kapcsolat. Időhiány, megszokás, a gyengédség hiánya – mind-mind olyan probléma, amelyen remélhetőleg még segíteni lehet. Máris mondjuk, hogyan.

Veszélyfaktor: Időhiány

A felek sokszor elégedetlenek amiatt, hogy túl kevés idejük jut egymásra. A munka, a stressz és az „időrabló” hétköznapi elintéznivalók elszürkítik a hétköznapokat.

A megoldás:

Egyeztessék az időbeosztásukat! Ha mind a ketten ugyanakkor dolgoznak, és közösen intézik a hivatalos ügyeket, minden szabad percüket együtt tölthetik. Hetente legalább egyszer kapcsolódjanak ki: menjenek el vacsorázni, üljenek be a moziba, vagy egyszerűen csak sétáljanak egy nagyot!

Veszélyfaktor: Szótlanság

A párkapcsolatban élők egyik nagy „hibája”, hogy elfelejtenek beszélgetni egymással. A nők hajlamosak azt gondolni, hogy partnerük olvas a gondolataikban. Ami, persze, nem igaz, és ez hosszú távon félreértésekhez vezethet. A férfiak sem szeretnek mesélni az érzéseikről, így ezt a csapdát sajnos elég nehéz elkerülni...

A megoldás:

Egy kis kommunikációs tréning senkinek sem árt! Esténként tudatosan szánjanak időt arra, hogy tíz percben mindent megbeszéljenek, ami aznap történt Önökkel. Ne csak a konkrét eseményeket meséljék el, hanem azt is, hogy közben mit éreztek, illetve hogy mit gondolnak egymás napjáról!

Veszélyfaktor: Megszokás

Az unalom és a rutinszerű cselekvések egyetlen kapcsolatnak sem tesznek jót. A szerelemben folyamatosan fenn kell tartani a változatosságot, illetve a másik érdeklődését, mert ha valamelyik csökkenni kezd, az a kapcsolat felbomlásához vezethet!

A megoldás:

Tegye érdekessé a hétköznapokat! Időnként lepje meg a partnerét apró ajándékokkal, vagy szervezzen olyan programokat, amilyeneken még sosem voltak együtt!

Veszélyfaktor: A gyengédség hiánya

Nincs csók, nincs simogatás, nincs gyengédség... A nőket olyannyira megviselheti a romantika hiánya, hogy ez sokuknál akár válóok is lehet, hiszen azt érzik, a párjuk már nem szereti őket!

A megoldás:

Érintsék meg egymást gyakrabban! Az otthoni romantikus masszázs is kipróbált módszer: válasszon egy kellemes illatú olajat, és masszírozzák meg egymást a párjával. Meglátja, a kölcsönös simogatás visszacsempészi a meghittséget a kapcsolatukba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!