vörös és fehér

2019.02.26. 10:56

Varsóban mutatkozik be a magyar borászat

Magyar borászati szakbemutatót tart kedden a lengyel fővárosban a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT), ahol a szervezet által a legutóbbi Országos Borversenyen díjazott borok és pincészetek mutatkoznak be a lengyel üzleti partnerek előtt.

Eger, 2017. március 21. Egy borlovag Egri Bikavért tölt a Hungarikum Bizottság döntését követően az egri várban 2017. március 21-én. Újabb értékekkel bővült a Hungarikumok Gyűjteménye és a Magyar Értéktár. A Hungarikum Bizottság a hungarikumok sorába emelte az Egri Bikavért, a Kodály-módszert, a magyar pásztor- és vadászkutya fajtákat, valamint a tiszai halászlét. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A HNT idén második alkalommal rendezi a varsói üzleti borbemutatót, Hungarian Wines – The Best Of (A magyar borok legjava) címmel.

Síkhegyi Franciska, a HNT munkatársa az MTI-nek azt mondta, Varsóban idén 29 magyar borászat mutatkozik be, a rendezvényre közel kétszáz résztvevőt várnak a lengyel kereskedők, sommelier-k, étterem- és borbár-tulajdonosok, valamint a szakújságírók soraiból.

A bemutató programjában szerepel három, a lengyel borszakma elismert képviselői által tartott borászati mesterkurzus is, ezek témái a magyarországi fehérbor-fajták, a kékfrankos szőlőből készíthető borok, valamint a magyar ünnepek és a borkultúra kapcsolata.

A HNT adatai szerint a magyar bortermelők a tavalyi év első tíz hónapjában több mint 2,9 millió liter bort szállítottak Lengyelországba, mintegy 4,4 millió euró értékben – közölte Síkhegyi Franciska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!