Frizura

2020.01.14. 15:11

Tippek, trükkök és tanácsok hajegyenesítéshez

Sok nő szereti hajvasalóval elkészíteni a frizuráját reggel.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tinatin

Sokan a teljesen egyenes hajra használják a különböző készülékeket, mások viszont loknikat varázsolnak vele írja a Diéta és fitnesz, ami összegyűjtött néhány trükköt, amit bármikor bevethet, hogy feldobja a frizuráját.

Laza hullámok

Válassza három részre a haját. Mindegyiket fonja be külön-külön, majd egyesével húzza rajtuk végig (többször) a forró hajvasalót. Legyen óvatos, ne szorítsa rá a hajvégein lévő hajgumikra a készüléket. Ha végzett, engedje szabadon a fürtjeit!

Selymes végeredmény

Hajegyenesítésénél nemcsak a különböző krémektől, balzsamoktól lesz fényesebb, rendezettebb a haja. Használjon nagyon extra sűrű fogú fésűt. Fésülés, vasalás, fésülés, vasalás... kövesse ezt a sorrendet és szép, selymes végeredményt kap.

Vasalni, de nem hajat

A pin up stílus kedvelői gyakran hordanak különböző szalagot a hajukba, azonban ezek használat után gyakran összegyűrődnek, a tartásuk már nem lesz olyan, mint korábban. Húzza végig a szalagon a közepes hőmérsékletű hajegyenesítőt, s jobb lesz, mint előtte.

Tisztítsa a hajvasalót

Időről időre nem árt megtisztítani a hajvasaló felületét. Erre egyébként remek eszköz a szárítógépekben használható kendők.

Dús, de egyenes

Sokan vágynak egyenes, ugyanakkor dús hatású hajra. Ebben az esetben ne használja a hajvasalót a hajtövein.

Védelem a minimum

Legyünk tisztábban azzal, hogy a hajvasalás roncsolja a hajunkat! Lehetőleg ne állítsa a készüléket 150-180 foknál melegebb hőmérsékletre, és ne vasalja a haját hetente három alkalomnál többször.

Hajegyenesítés hidegen

Ha nem reggeli rohanásban van, hanem hétvégén mos hajat, akkor hagyja természetesen megszáradni a haját, és 5-10 percenként fésülje át a tincseket, majd két ujjával fogja közre őket és simítsa végig. Remek ötlet az is, ha hajmosás után, a törülköző száraz haját copfba fogja, majd elkezdi csavarni egészen a hajvégekig. Ezután fánk formába rögzítse csatokkal, ha pedig megszáradt, engedje ki.

Fix megoldás

Ha nem szeretne mindennap bíbelődni a hajszálak kiegyenesítésével, a tartós hajegyenesítés a megoldás. A legnépszerűbb az úgynevezett brazil keratinos hajegyenesítő, amely egy hőre aktiválódó hajszerkezet-újraépítő kezelés: egy speciális oldatot visznek fel a hajra, amit hajvasalóval kiegyenesítenek. Aktív összetevője a keratin. Ez a módszer nem károsítja a hajat, és az eredmény körülbelül 3 hónapig tart.

Minden hajegyenesítés előtt használjon hővédő készítményt, amely pajzsként védi a hajszálakat a 200-220 fokra felhevült készüléktől.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!