kényelmesen

2021.04.22. 17:17

Szórakozás közben, a kanapén is szépülhetünk

Üssön két legyet egy csapásra, szórakozás közben szépítkezzen!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy kis lazítás

A homlokán keletkezett mimikai ráncokat ügyesen megdolgozhatja a következő módon. Foglaljon helyet az asztalnál, jobb könyökét helyezze rá, és a kezét felemelve, jobb hüvelykujjával támassza meg a halántékát. A mutató és a középső ujjával masszírozza végig körkörösen a homlokát balról jobbra haladva. Egymás után tízszer ismételje. Balkezesként természetesen használja a bal kezét.

Egy kis élénkítés

Hiányzik a napfény, a szabad levegő? A fakó bőrt élénkebbé teheti a következő pakolással. Keverjen el 2 ek. zablisztet vagy megőrölt zabpelyhet 1 pohár tejben vagy joghurtban. A szemkörnyék kihagyásával kenje az arcára a masszát (akár 30 percig is rajta hagyhatja). Ezután langyos vízzel nedvesítse meg és masszírozva távolítsa el a bőréről.

Egy kis regenerálás

Ha használ otthon olíva- vagy kókuszolajat, nyert ügye van: az igénybe vett hajvégekkel csodát tesz az ilyen pakolás! Dörzsölje át egy kevés olajjal a tincsek végét, majd húzzon fürdősapkát, vagy tekerjen egy régi törölközőt a fejére. Akár egy órán át is tévézhet vagy olvasgathat így, utána viszont a szokott módon mosson hajat.

Egy kis puhítás

Töltsön meg egy lavórt 37-38 fokos vízzel és tegyen bele illatos fürdőhabot vagy fürdősót. Helyezkedjen el kényelmesen a kanapén, a derekát támassza meg egy párnával, és alaposan áztassa ki a lábát. Miután a bőr megpuhult, reszelje le sarkáról, talpáról az esetleges bőrkeményedéseket, majd kenje be vastagon testápolóval vagy speciális lábápoló krémmel a lábait és takarja be azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!