támogatás

2020.07.29. 07:42

Sérült csecsemők és gyermekek rehabilitációjára gyűjtött az MTA

A beérkezett adományokat a tudós társaság számláján elkülönítve tartják nyilván.

Forrás: Shutterstock

A sérült csecsemők és gyermekek rehabilitációjára még a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 191. közgyűlésének határozata alapján indított gyűjtést a tudósközösség, a felajánlások nyomán összegyűlt több mint 6 millió forinttal a Koraszülöttekért Országos Egyesület tevékenységét támogatják – tájékoztatta az MTA az MTI-t kedden.

Többéves hagyomány, hogy az MTA társadalmi felelősségvállalása részeként lehetőséget teremt az akadémikusok, illetve az MTA köztestületének minden tagja számára, hogy jövedelmük egy általuk meghatározott részét jótékonysági célra ajánlják fel.

A beérkezett adományokat az MTA számláján elkülönítve tartják nyilván, a felhasználás célját minden évben a Közgyűlés határozza meg a következő rendes közgyűlésig tartó időszakra – áll a keddi közleményben.

Az MTA 191. közgyűlése tavaly úgy határozott, hogy a 2020. évi májusi közgyűlésig a gyűjtés célja a veleszületetten sérült csecsemők és gyermekek rehabilitációjának támogatása.

A Közgyűlés felhatalmazása alapján az MTA Elnöksége dönt az egy év alatt összegyűlt felajánlások felhasználásáról. Az összeget annak a szervezetnek vagy szervezeteknek juttathatja el, amelyek tevékenysége a Közgyűlés által meghatározott célnak minden tekintetben megfelel, és lehetősége van a támogatásnak a kedvezményezettekhez való közvetlen eljuttatására.

Korábban, 2015-től Összefogás a gyermekéhezés ellen címmel indult akadémiai jótékonysági gyűjtés. A következő esztendőben az erdélyi árva vagy félárva, hátrányos helyzetű gyermekek támogatását jelölte meg célul a Közgyűlés.

Majd a tehetséges magyar fiatalok támogatására gyűjtött a tudósközösség – olvasható a közleményben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!