20 éves kor felett érdemes elkezdeni a megelőzést

2018.11.27. 12:00

Retinol a sima bőrért

A bőrápolás nyilván egy egyénre szabott, a saját igényeket, adottságokat figyelembe vevő kérdés, de azért van néhány általánosság, ami az emberek többségére igaz. Ilyen a retinoltartalmú krémek használata.

FMH

Mindenki megtalálhatja a bőrtípusának és a pénztárcájának megfelelő arckrémet

Fotó: Shutterstock

A retinol a legjobban tanulmányozott bőröregedés elleni öszszetevő. A retinoidok, amelyek tulajdonképpen az A-vitamin és származékainak tág fogalmát jelölik, képesek serkenteni a kollagén termelését és minimalizálják a finom vonalak megjelenését.

Hatékonyságukat a ráncok megelőzésében és kezelésében számos klinikai vizsgálat igazolta már. Ráadásul, nem csak ráncok ellen jó, de a bőr más problémáin is képes segíteni. Retinol- vagy A-vitamin-tartalmú krémeket gyógyszertárakban és drogériákban is lehet vásárolni.

A kozmetikusok szerint a retinolt megelőzés céljából már a húszas éveikben járók is elkezdhetik használni, de 25 felett már erősen ajánlott. Érdemes vásárláskor a retinol erősségét is figyelembe venni. Ez kicsit csalóka lehet, hiszen, mivel nagyon erőteljes hatóanyagról van szó, az 1 százalékos retinol már nagyon-nagyon erős, biztos, hogy a mindennapi ápolásban erre nincs szüksége a bőrnek.

Mindenki megtalálhatja a bőrtípusának és a pénztárcájának megfelelő arckrémet
Fotó: Shutterstock

Ugyanakkor a 0,1 százalékos retinol tartós használata mellett már nagyon szép eredményeket lehet elérni. Az arc külső ápolása mellett természetesen érdemes odafigyelni az étrendre is, aminek kiegészítésére szedhetnek étrendkiegészítőket: a bőrszépítő kapszulák között is van retinoltartalmú, ami segíthet a ránctalan simaság megőrzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában