Jótékonykodás

2017.09.23. 08:01

A prosztatarák szűrésének fontosságára figyelmeztetnek a motorosok

Hetvenezer motoros egy időben tartott felvonulása hívja fel a figyelmet a prosztatarák megelőzésére és a szűrés fontosságára a világ kilencven országának hatszáz városában vasárnap. A budapesti vonulásra 220-an regisztráltak.

A Distinguished Gentleman's Ride (DGR) a világ legnagyobb motoros jótékonysági eseménye. A program teljes bevételét prosztatarák-kutatásra, prevenciós kommunikációra és férfiaknak szóló mentálhigiénés programokra ajánlják fel a szervezők. A tavalyi 3,6 millió dollár után az idén 5 millió dollár összegyűjtése a cél.

A budapesti 27 kilométeres magyar DGR-futamra már több mint 220-an regisztráltak, az egyéni támogatások és a szponzori felajánlások összege pedig már meghaladja az 5000 dollárt – ismertette az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint Regős Dániel, a hazai DGR-futam fő szervezője.

A közleményben felhívják a figyelmet: Magyarországon évente 4000 új megbetegedést és 1500 halálesetet tartanak nyilván, az Európai Unióban mintegy 90 ezer, a világon pedig több mint egymillió új beteget diagnosztizálnak minden évben, és minden harmadik percben meghal valaki a betegségben. Szakértők szerint a betegség egyik legaggasztóbb jellegzetessége, hogy akár évekig is tünetmentes, ezért a rendszeres prosztatarákszűrés életet menthet, 40 éves kor felett ajánlott az éves szűrés.

A vasárnapi DGR-futamokra a www.gentlemansride.com oldalon lehet jelentkezni – a regisztráció a részvétel feltétele -, illetve ennek során lehet egyéni adományokkal hozzájárulni a program pénzügyi sikeréhez.

(Borítókép: Pixabay)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!