konyhatündér

2020.02.02. 18:11

Pár apró lépésen múlik a tökéletes vajas tészta

Otthon is nyugodtan megpróbálkozhat vele.

Forrás: Shutterstock

A vajas tésztát legtöbben boltban vásároljuk, ám ha van időnk és türelmünk, akkor megéri otthon elkészíteni! A Vidék Íze elárulja azokat a trükköket, amelyek segítségével biztosan sikerülni fog.

  • Legyenek a hozzávalók eleve hidegek.
  • Minél gyorsabban dolgozzunk vele, hogy ne melegedjék túl a tészta a hajtogatások között. (Kánikulában ezért nehéz jó vajas tésztát készíteni.)
  • Nem kell túl vékonyra nyújtani a tésztát, legalább fél centi legyen. Ha nagyobb adaggal dolgozunk, akkor lehet vastagabb is.
  • Mivel hűtés közben a vaj megkeményedik, először a sodrófával ütögessük, nyomkodjuk meg, úgy könnyebb lesz a sodrás.
  • A lehetőségekhez képest a legkevesebb lisztet használjuk a nyújtások során.
  • Jó hideg helyen pihentessük, hogy ne olvadjon meg benne a vaj, mert akkor ragacsossá válik a tészta, nem lehet hajtogatni, és a rétegek is felbomlanak.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!