A nagyváros a bőr ellensége is

2019.05.28. 14:30

Öregítik az arcbőrt a levegőben található méreganyagok és vegyszerek

Minden nagyvárosi nőt éring az urban aging, vagyis városi öregedés. Ezek közé soroljuk mindazokat a bőrelváltozásokat, melyeket a légszennyezettség és egyéb környezeti behatások váltanak ki.

FMH

A városi levegő egy régi mondás szerint szabaddá tesz. Viszont az arcbőrre káros

Fotó: Shutterstock

A mindennapi rohanásban, a szmogban, a felszálló porban olyan méreganyagok és egyéb káros vegyszerek találhatók, amelyek a bőr idő előtti öregedését okozzák. Ahhoz, hogy hatékonyan fel tudjuk venni a kesztyűt az urban aging tüneteivel szemben, sokkal intenzívebb védelemre és a bőr regeneráló képességének fokozott elősegítésére van szükség.

Ennek okán az arcápolásban elsődleges feladat, hogy méregtelenítsük arcbőrünket, és védjük a további behatásoktól. A biotechnológiának és a természetben fellelhető, organikus alapanyagoknak köszönhetően olyan újfajta arcápolási szerek állnak ma már rendelkezésre, melyek segítségével minimalizálni lehet a méreganyagok bőrbe jutását, illetve felszívódását.

A nagyvárosban élők számára azok az organikus arcápolók a legjobb választások, amelyekben aktív szén és magnetit is található. Ezek ugyanis mágnesként szívják magukba, és kötik meg a szennyeződéseket, hogy aztán bő vízzel el is távolíthassuk azokat. A hatékony méregtelenítés után pedig nincs más dolgunk, mint hogy válasszunk egy olyan arcápolót, amely effektív hatóanyagainak köszönhetően eredményesen védi arcbőrünket.

A városi levegő egy régi mondás szerint szabaddá tesz. Viszont az arcbőrre káros
Fotó: Shutterstock

Rendkívül fontos, hogy olyan természetes alapanyagokból készüljön arcápolónk, melyek valóban védelmet tudnak nyújtani arcbőrünk számára a méreganyagokkal szemben, és elő tudják segíteni a sejtregenerációit is. Mik ezek? Például az ectoin, egy igen különleges hatóanyag, melyet a kutatók a sivatagban fedeztek fel. Ezt a növényi alkotóelemet az egysejtűek is használják a szélsőséges behatások elleni védelemben. A bőrön szabályos védőpajzsként működik, hiszen egyaránt véd a káros sugárzásoktól, a kék fénytől és az extrém hőingadozásoktól is. A bőr külső rétegének természetes védőfunkcióit segíti elő a phytosteril macadamiate. Miközben selyemrétegként öleli körbe arcbőrünket, nyugtató hatást is kifejt. A hialuronsav a bőr sejtjeibe zárja a nedvességet, így folyamatos hidratáltságot biztosít az arc számára. Végül a C-vitamin, amely azon túl, hogy regenerálja az UV-károsodott bőrt, megköti a szabad gyököket, ezáltal csökkenti a bőr gyulladását és üde, egészséges arcbőrt biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában