Járvány

2020.05.11. 08:22

Online erdeiiskola-sorozat indult

A szakemberek által összeállított programban a tanév végéig naponta egy-egy, 15-20 perces online ismeretterjesztő anyagot osztanak majd meg az interneten.

Forrás: Shutterstock

A sorozat videói az erdőgazdaságok Facebook-oldalain és az Országos Erdészeti Egyesület Youtube-csatornáján lesznek elérhetők – közölte az Agrárminisztérium sajtóosztálya. Mint írják,

a rendhagyó erdei iskolai foglalkozások célja, hogy a gyerekek a jelenlegi helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésében, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, valamint segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban.

A sorozat első videójában a madarak és a fák kapcsolatát mutatja be a Pilisi Parkerdő Budakeszi Vadasparkjának erdőpedagógusa. A Madár konyha a fákon és a fák körül című foglalkozást az Országos Erdészeti Egyesület Facebook-oldalán tették közzé.

A tervek szerint a tanév végéig naponta egy-egy, 15-20 perces online ismeretterjesztő anyagot megosztanak az interneten.

Az erdőpedagógusok és erdészeti szakemberek által összeállított programban szó lesz többek között a nyomolvasásról és nyomkeresésről, gyógynövényismeretről, a fákról és az erdei vizek útjáról. Megtanulhatnak a gyerekek papírból fecskét hajtogatni, megismerkedhetnek a madárgyűrűzéssel, valamint az év fájával és madarával. A videók mellett az erdőgazdaságok megoldandó feladatokat, rejtvényeket, egyéb erdei iskolai tartalmakat is feltöltenek a saját közösségi oldalukra.

Az erdőgazdálkodások Facebook-oldalain és Youtube-csatornáin keresztül az érdeklődők virtuálisan ellátogathatnak a környékük erdeibe is.

Az erdei iskolákat az erdőgazdaságok honosították meg Magyarországon, és ma már országszerte 40 intézményben évente több mint 100 ezer gyermeket oktatnak a természet tiszteletére.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!