Csak egy kis pihi

2019.01.18. 19:00

Ön hogyan lazít munka közben?

Senki sem képes nyolc órán át csak a feladataira koncentrálni.

MW

Forrás: Shutterstock

Időt kérek...

A legtöbb munkahelyen beiktatnak a dolgozók egy-egy kávé- vagy cigarettaszünetet, esetleg beszélgetnek egy jót a kollégáikkal. Egy német kutatás szerint minden második ember a magánügyeit is az irodában intézi. Adataik szerint a dolgozók 47 százaléka naponta átlagosan 19 percet tölt a munkaidejéből azzal, amivel otthon kellene foglalkoznia – írja a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin múlt szombati számának összeállítása.

Levelek, hívások

A toplista élén az e-mailek írása, közösségi oldalakon való csetelés, illetve a telefonálás áll. A harmadik legkedveltebb kikapcsolódás a szörfölés a neten, a negyedik pedig a bevásárlás. A beszélgetés, meglepő módon, az ötödik helyre szorult, ám a szakértők nem biztosak abban, hogy ennek az-e az oka, hogy nem kedveljük a kollégáinkat, vagy csak arról van szó, hogy az emberek amúgy is egyre kevesebbet beszélgetnek egymással... A hatodik legkedveltebb munkaidőben végzett tevékenység a banki, postai ügyek intézése lett, míg a hetedik az újságolvasás, a nyolcadik pedig a szabadidős tevékenységek megszervezése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!