Szavazásértékelés

2019.12.26. 10:57

Olvasóink szerint nagy ajándék, hogy karácsonykor együtt lehet a család

Szenteste megszólal a csengő, és a nagy műgonddal feldíszített karácsonyfák alatt szebbnél is szebben csomagolt ajándékok várnak minket. Templomba igyekszünk ilyenkor az éjféli misére vagy az ünnepi istentiszteletre, és felkerekedünk, hogy felkeressük közelebb vagy távolabb élő szeretteinket.

Forrás: Shutterstock

Fotó: FamVeld

Olvasóinkat az ünnep apropóján az ajándékozásról faggattuk, azt firtatva, hogy szerintük mi a legjobb karácsonyi ajándék.

A legtöbben (61%) annak az örömüknek adtak hangot, hogy ilyenkor pár napig végre együtt lehet a család. A hétköznapok legtöbbünk számára munkával és rohanással telnek, sajnos nincs elég időnk se magunkra, se egymásra, így nem csoda, ha ki vagyunk éhezve a másik társaságára, a rokonok jelentette otthon melegére. Mert a család rendkívül fontos: óriási szeretet-, erő- és segítségforrás az élet küzdelmeihez. Ezért jó lenne, ha nemcsak ilyenkor, hanem az év más időszakaiban is megtalálnánk, megteremtenénk a lehetőséget arra, hogy a kétségkívül fontos elfoglaltságainkból kiszakadva minőségi időt tölthessünk el a szeretteinkkel.

Olvasóink legkisebb része (8%) tréfás kedvében volt a válaszadáskor, és azt a vicceskedő lehetőséget jelölte meg, amelyik szerint a legjobb karácsonyi ajándék az, amelyik nagy és drága. Ismerjük be, ki ne örülne a fa alatt mondjuk egy sok tízmilliós luxussportautó slussz- vagy egy tengerparti villa kapukulcsának, azonban nyilván belátjuk, hogy ez legtöbbünk esetében irreális elvárás lenne, másrészt meg mit érnének ezek a többi válaszlehetőségben említett ajándékokhoz: a szeretetteljes családi közösséghez vagy Isten megváltó szeretetéhez képest.

Válaszadóink 10%-a talán olvasta azt a nemrégiben megjelent cikket, amely arról szólt, hogy egyre többen ajándékoznak élményt karácsonyra. Ők ugyanis úgy válaszoltak, hogy nem akarnak több kacatot, inkább élményt ajándékoznak szeretteiknek. És mennyire igazuk van! Egy színházi vagy koncertbelépő, egy éttermi utalvány vagy egy wellnesszkupon nem kér magának helyet a talán amúgy is szűkös otthonunkból, ráadásul apropót adhat arra, hogy az ünnepek után is közösségben lehessünk egymással.

Bizonyos szempontból kilógott a sorból az utolsó válaszlehetőség, hiszen az égi és a földi, avagy a szent és a profán világ ajándékait talán nem ildomos egy sorba tennünk. Így karácsonykor mégsem feledkezhettünk meg a válaszlehetőségek megadásakor a bő 2000 évvel ezelőtti első karácsony ajándékáról, Jézus Krisztus születéséről, amelyet azóta is minden év karácsonyán megünneplünk, és amelyről a Biblia így tudósít: „Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn 3,16) Olvasóinknak 21%-a tartotta fontosnak, hogy itt is bizonyságot tegyen erről a meggyőződéséről.

[eweb-voting id="3459477"]

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!