Álomalak

2019.11.28. 10:05

Nem tud lefogyni? Ez lehet az oka

A sikertelen diétának számos oka lehet. Íme az öt leggyakoribb eset!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Rocketclips, Inc.

Most végigveszünk a leggyakoribb eseteket, amelyek megakadályozhatják abban, hogy megszabaduljon a felesleges zsírpárnáktól olvasható a Vasárnap Reggel legutóbbi számában.

Koplalni tilos!

A koplalás az anyagcsere lelassulásához és jojóeffektushoz vezet. Hozza ismét lendületbe az anyagcseréjét sok egészséges fehérjével, figyeljen oda a napi háromszori főétkezésre, és orvosi engedély nélkül soha ne fogyasszon napi 1200 kcal-nál kevesebbet!

Túl sok a stressz?

A belső feszültség sokszor mértéktelen nassoláshoz, túlevéshez vezet. Ha emellett rendszeresen kevesebbet alszik 7 óránál, a szervezete még több stresszhormont termel... A mozgás segít a kikapcsolódásban, ráadásul elűzi a feszültséget, és önbizalmat ad! Sétáljon mindennap 30 percet.

Ha az evés pótcselekvés

Állandóan csipeget, pedig már rég jóllakott, és bőven elfogyasztotta azt a mennyiséget, amire valójában szüksége lenne? Az evést választja pótcselekvésül, amikor például esténként leül tévézni? Mindig hallgasson a gyomrára, amely jelzi önnek, valóban éhes-e, vagy már rég jóllakott!

A light termékek csapdája

A light élelmiszerek nem mindig alakkímélőek! A zsírszegény termékek például néha túl sok cukrot tartalmaznak. Figyeljen oda erre a bevásárlásnál, és nézze meg a csomagoláson található tápanyagérték-listát. Legjobb, ha a természetesen könnyű élelmiszereket, vagyis a zöldségeket, gyümölcsöket, sovány tejtermékeket választja!

A génekre fogja...

A testalkatát természetesen befolyásolják az örökletes tényezők is, de ez nem jelenti azt, hogy ön semmit sem tehet azért, hogy fogyjon! Járjon el hetente háromszor edzeni, és meglátja, be fog indulni a kalóriaégetés. Emellett fogyasszon könnyű ételeket, sok zöldséggel, és hagyja el vagy csökkentse minimálisra az esti szénhidrátbevitelt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!