Tárolás

2019.01.16. 15:00

Nem mindegy, hogy teszi el az ebéd maradékát

A fóliás csomagolással rengeteg fertőzésnek teszi ki magát.

Sokszor nehéz eltalálni azt a mennyiséget, amennyit a család egy étkezés alatt elfogyaszt, így a főzés során sokszor megkerülhetetlen a maradékok kérdése. Sőt, olykor kifejezetten sok gyakorlati előnye lehet annak, ha nagyobb adag ételt készítünk. Ugyanakkor az egészségünket kockáztatjuk azzal, ha nem megfelelően tároljuk az ételt, tehát mondjuk alufóliába csomagolva a hűtőbe tesszük – hívja fel a figyelmet a Maszol a Fox News nyomán.

Mint írják, ha megfelelően csomagoljuk be az ételeket, azok átlagosan négy napig állnak el a hűtőben. A megfelelő csomagolás alatt ugyanakkor a szakértők szerint nem az alufóliás csomagolást jelenti: mivel

a szobahőmérsékletű levegő kedvez a baktériumok szaporodásának,

ha fedetlenül hagyjuk az elkészült ételt, az akár ételmérgezéshez is vezethet.

Az ételek alufóliába csomagolása hasonló kockázatot jelent, mivel ezek nem zárják el az élelmiszereket a levegőtől – figyelmeztet a cikk. A szakértők ezért azt tanácsolják, légmentes tárolóedényekben tegyük az élelmiszereket a hűtőbe. Ha túl sok étel marad, inkább tároljuk ezeket a fagyasztóban.

Borítókép: illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!