invázió

2018.10.20. 09:55

Mutatunk négy módszert a bosszantó büdös bogarak ellen

Hiába a redőny, a szúnyogháló, a poloskák a legkisebb rést is megtalálják arra, hogy bejussanak a lakásba. A kellemetlen szagú bogarak az ősz és a tél közeledtével melegebb búvóhely után néznek és a lakásban is megjelennek. Hogyan védekezhetünk ellenük?

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Sarah2

Jelentősen elszaporodtak a poloskák Magyarországon az utóbbi években. Az emberre ugyan nem veszélyes, de senki sem szeretne a lakásában ezekkel a bogarakkal együtt élni. A barna színű poloskák szinte bárhol megjelennek a lakásban, felmásznak mindenhova, a legkisebb rést megtalálva akár a ruhásszekrénybe is befészkelhetik magukat.

Védekezni ellenük szinte lehetetlen, mert hiába ellenőrzi az ember a nyílászárókat, szellőztetés során be tudnak repülni a lakásba, ám van néhány praktika, hogy hogyan szabadulhatunk meg tőlük. Azon kívül, hogy lecsapjuk őket, ugyanis rettenetes bűz marad utánuk. Ezeket gyűjtötte össze a mindmegette.hu csapata.

Házi permetezőszer

Az egyik leghatékonyabb praktika egy olyan házi permetezőszer használata, amelynek hozzávalói a konyhában is megtalálhatók. Nem kell más a keverékhez, mint ecet, szódabikarbóna és víz. Engedjünk fél liter langyos vizet egy kézi permetezőbe és keverjünk bele 1 teáskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet. A permetezővel fújjuk körbe a nyílászárókat, növényeket. Ezzel a módszerrel hetekig távol tarthatjuk a poloskákat.

Csapda

Ehhez a verzióhoz egy műanyag flakonra, ragasztószalagra és egy lámpára lesz szükség. Az alábbi videóban látható, hogyan készíthető el a poloskákat vonzó csapda.

Fokhagymás permet

Hatékonyan működik a fokhagymás permet is. Fél liter vízben keverjünk el 1 evőkanál fokhagymaport, vagy nyomjunk bele 3 gerezd nyers fokhagymát és hagyjuk állni egy kicsit. Ezzel a permettel fújjuk be a növényeket, ablak-, ajtókereteket. A legjobb megoldás ha a külső felületeket kezeljük ezzel a keverékkel, hogy ne legyen fokhagymaszag a lakásban.

Illóolajak

Mentával vagy teafaolajjal is távol tarthatjuk a bogarakat. Az illóolajat hígítsuk fel vízzel és a poloskák által gyakran látogatott területeket permetezzük be.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!