Hasznos tippek

2019.06.24. 14:30

Mit is tartalmazzon az úti patikánk?

Elkezdődött a vakáció és a nyári szabadságolások időszaka. Sokan indulnak el kisebb-nagyobb utazásokra. Célszerű bőröndünkbe tenni egy gondosan összeállított úti patikát.

Borsos Renáta

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: goodluz

Az utazás során nem szabad elfeledkeznünk rendszeresen szedett gyógyszereinkről és arról, hogy elegendő menynyiségben a rendelkezésünkre állnak-e a nyaralás alatt. Olyan, vény nélkül kapható gyógyszerekről is gondoskodnunk kell, mint a fájdalomcsillapító, lázcsillapító. Ha gyermek is utazik velünk, akkor neki legalább kétfélét kell elraknunk, mert nem mindegy, hogy egy hirtelen kiugró lázat kell csillapítani vagy egy elhúzódót.

A ruhák mellé gyógyszereket is pakoljunk

A naptej, az evidens, de így is előfordulhat, hogy nem vagyunk elég körültekintőek, és megpirul a bőrünk. Legyen nálunk valamilyen napégés utáni bőrregeneráló szer. Jó szolgálatot tehet egy sokoldalú fertőtlenítő spray, amit sebre és akár nyálkahártyára is lehet fújni. Előfordulhat, hogy megterheljük a gyomrunkat, ilyen esetekre jó beszerezni egy vény nélkül kapható gyomorsavcsökkentőt. Legyen nálunk probiotikum, illetve hányás kezelésére rehidratáló folyadék a kiszáradás ellen. Hasmenés esetén célszerű a széntabletta.

Vigyünk még magunkkal olyan antiallergikumot, melyhez vény nélkül hozzájuthatunk a patikában. Segíthet nap- allergia esetén, csípéseknél

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában