Mindig egy lépéssel előrébb járni

2018.10.25. 16:00

Egészségügyi szűréseken vehetünk részt a Salétrom utcában

A most következő hétvégén második alkalommal rendezik meg a Salétrom utcai egészségnapot a Németh László Általános Iskolában. Olyan alapvizsgálatokat lehet elvégeztetni gyorsan és ingyenesen, amik egyébként akár hónapokat is igénybe vennének prevenciós szakorvosi ellátás keretében.

Palocsai Jenő

A magas koleszterinszint a vérből biztosan kimutatható, egyéb külső tünetek nem biztos, hogy megjelennek

Forrás: shutterstock

Az első Salétrom utcai egészségnapot tavaly októberben rendezték meg, akkor több mint 120 érdeklődő látogatott el a szűrőnapra. Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok elmondta, hogy most szombaton a Humán Szolgáltató Intézet és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakemberei végzik a szűrést. Kilenc órai kezdettel lesz általános állapotfelmérés, testsúly- és haskörfogatmérés, testzsírszázalék és testtömeg-index számítás, vércukor- és koleszterinmérés, kardiológiai vizsgálat és bőrgyógyászat, illetve nyár utáni melanomaszűrés. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő elégedett a tavalyi egészségnap sikerével. Mint elmondta, a környék lakói kifejezetten várják a szűrőnapot, melyen jelen lesz a múlt héten megnyílt Egészségfejlesztési Iroda is. A vizsgálatokon való részvétel ingyenes, előzetes bejelentkezésre nincs szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában