bajt okoz a hiánya

2018.05.03. 10:38

Még nem késő pótolni a D-vitamint!

Étellel azonban nem lehet elegendő mennyiséget bejuttatni a szervezetünkbe.

A D-vitamin pótlásának fontosságára hívta fel a figyelmet a Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke az M1 csütörtök reggeli műsorában, hozzátéve, hogy ezt a vitamint szinte kizárólag csak mesterséges módon lehet pótolni.

Póta György elmondta, hogy

tápanyagból nem kapjuk meg azt a megfelelő D-vitamin mennyiséget, amire a szervezetünknek szüksége van.

Mivel ez nem dietetikai probléma, ezért csak patikai készítményekkel lehet megfelelő mértékben feltölteni a szervezet „vitaminraktárait”.

A D-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, tudjuk róla, hogy elsősorban az immunrendszernek, a cukorháztartásnak, valamint az idegrendszer működésének és fejlődésének egyik alapvetően szükséges anyaga.

Póta György közölte azt is, hogy riasztó magyarországi statisztikák vannak, a lakosság körében alacsony D-vitamin szinteket mértek.

Ugyanakkor a felmérések azt is mutatják, hogy egyre többen pótolják a D-vitamint valamilyen erre szolgáló készítménnyel, ezért a helyzet alapvetően jobb, mint néhány éve.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!