megdöbbentő

2019.08.03. 20:07

Maradandó károsodáshoz vezethet, ha a csuklóján hordja a hajgumit

Az ártalmatlannak tűnő szokás tönkretette egy kanadai nő életét.

Forrás: Shutterstock

Lisa McLennan harminc éven át a csuklóján hordta a hajgumiját, amikor éppen nem használta. A kanadai nő kezében azonban egy idő után szűnni nem akaró fájdalom jelentkezett, és már a bevásárlószatyrot sem bírta el – írja a Bors. A fájdalmon túl remegés is fellépett nála, ezért orvoshoz fordult, hogy kiderítsék, mi okozza a félelmetes tüneteket.

A neurológus felvilágosította McLennant, hogy a csuklóját szorító hajgumik a harminc év alatt maradandó károsodást okoztak az idegeiben.

A 47 éves nő keze már nem fog helyrejönni, és a remegés is időről-időre visszatér majd, akár csak az elviselhetetlen fájdalom. McLennan sosem gondolta volna, hogy ennyire súlyos károkat okozhat a szervezetében egy ártalmatlannak tűnő szokás.

„Ha találtam egy hajgumit otthon, azonnal a csuklómra húztam. Tudom, hogy sokan így csinálják, de szeretném, ha az emberek tudnák, hogy hosszú távon ez mennyire veszélyes” – nyilatkozta McLennan, aki reméli, mások tanulnak az ő tudatlanságából, és többé nem hordják a csuklójukon a hajgumijukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!