Járvány

2020.12.01. 17:15

Közös adománygyűjtést szervez a Millenáris park és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A járványhelyzetben a segítő szervezetek munkájára, önkéntes felajánlásokra, adományokra nagyobb szükség van, mint valaha.

Budapest, 2020. október 15. Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetõje a Ti mind hõsök vagytok! címmel szervezett jótékonysági akció keretében adományozott higiéniai papírtermékek átadásán a szeretetszolgálat országos központjának udvarán 2020. október 15-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Közös karácsonyi adománygyűjtést szervez a Millenáris park és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a csütörtöktől december 20-ig tartó Millenáris AdományPark nevű karitatív akcióban az érdeklődők tartós élelmiszerrel segíthetnek a rászoruló családoknak, valamint ünnepi ajándékokat adhatnak a Cseppkő Gyermekotthoni Központ 260 lakójának – közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kedden.

A járványhelyzetben a segítő szervezetek munkájára, önkéntes felajánlásokra, adományokra nagyobb szükség van, mint valaha. A karácsonyi időszakban a Millenáris park már számos alkalommal szolgált helyszínéül különböző adománygyűjtő akcióknak, ebben az évben azonban első alkalommal szervez gyűjtést a rászoruló családoknak, valamint már sokadszorra a Cseppkő Gyermekotthoni Központ lakóinak – olvasható a közleményben.

Mint írják, a Millenáris AdományPark akcióban 18 napon keresztül fogadják a felajánlott tartós élelmiszereket, játékokat. A felajánlásokat a Nemzeti Táncszínház épülete előtt lehet majd elhelyezni a hét minden napján 7.30 és 18.30 között.

A Máltai Szeretetszolgálat segítségével a tartós élelmiszereket rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékkal élők, sokgyermekes családok és hajléktalan emberek kapják meg még karácsony előtt.

A szervezők azt kérik, hogy az adománykosárba többek között tisztító- és tisztálkodási szerek, valamint olyan élelmiszerek kerüljenek, amelyek hosszú szavatossággal bírnak és az adományozók gondoljanak az allergiával, ételintoleranciával élő gyerekekre is.

A Cseppkő Gyermekotthoni Központ lakóinak gyűjtött ajándékok átadását a Millenáris park koordinálja. A gyerekeknek játék, társas, sporteszköz, tisztálkodási szer, új vagy jó állapotban lévő tablet és egyéb okoseszköz kerülhet a fa alá. A gyűjtésről a Millenáris park weboldalán és Facebook oldalán lehet folyamatosan tájékozódni.

Borítókép: Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!