Rendrakás

2019.08.15. 06:20

Könnyebben megy az otthoni takarítás

Ezekkel a tippekkel gyorsabban veszi rá magát a házimunkára.

Forrás: Shutterstock

A Vasárnap Reggel összegyűjtött néhány tippet, hogyan tehetjük könnyebbé a rendrakást.

Jobb, mint az edzés

Nincs ideje, lehetősége rendszeresen eljárni az edzőterembe? Nincs jobb motiváció a takarításra, mint az a tudat, hogy egy óra porszívózással mennyi kalóriát égethet el! Még könnyebben veszi majd rá magát a munkára, ha berakja a kedvenc tempós zenéjét a lejátszóba.

A megérdemelt jutalom

Néha engedélyezzen magának egy kis kényeztetést. Határozza el például, hogy ha kitakarítja a konyhaszekrényt, megérdemel egy csésze habos kávét vagy egy kellemes, illatos fürdőt. Higgye el, a munka után jobban fogja élvezni a jutalmat is!

Kis lépések

Eddig a szombat volt a takarításra kijelölt nap, egy ideje viszont frusztrálja, hogy nem tervezhet semmilyen programot ilyenkorra? Tisztítsa meg a lakást részletekben! Nyilván szerda este, munka után nincs ereje a nagytakarításra, de zuhanyozás után például pillanatok alatt megtisztíthatja a mosdót, vagy ha néhány perccel korábban felkel, munka előtt felmoshatja a padlót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!