olvasóink szerint

2018.03.15. 10:50

Kokárdájában is él a nemzet

E heti szavazásunk kapcsán arra voltunk kíváncsiak, hogy honfitársaink kitűzik-e a szalagrózsát március 15-én.

Budapest, 2017. március 15. Kokárda az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen a fõvárosi Múzeumkertnél 2017. március 15-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Örömmel jelentjük, hogy olvasóink többsége – a szavazók közel ötven százaléka – úgy véli, hogy a piros (eredetileg veres), fehér és zöld színű jelkép jól látható helyen kitűzve ma is összetartozásunk hithű bizonyítéka, így nem restellnek kitűzni azt a kabátjuk hajtókájára, vagy a szívük fölé.

A válaszolók egyharmada köszöni szépen, de kokárda is nélkül is biztos abban, hogy magyarságtudata tökéletesen a helyén van, és nem tartja szükségesnek, hogy arról minden szembejövőt informáljon az utcán.

A szavazók csekély része – alig meghaladva a tíz százalékot – egy globális világ globális gyermeke, és nem idézgeti magában Babits sorait, miszerint „Él-e a nemzet ott, ahol nem él emlék és kultúra?”. Ők úgy gondolják, hogy a múltat jobb nem bolygatni, és a kokárda is már pontosan ilyen idejétmúlt dolog.

Legvégül pedig jöjjenek azok, akik a humoros oldaláról közelítették meg a témát, és úgy kalkulálnak, hogy gyermekük kabátján – az iskolai előírásoknak megfelelve – bőven elegendő feltüntetni, az évnek melyik napját is írjuk.

[eweb-voting id="2249629"]

Borítókép: Kokárda az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulója alkalmából rendezett állami ünnepségen a fővárosi Múzeumkertnél 2017. március 15-én.

MTI Fotó / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!