Rossz alvóknak

2021.04.04. 16:10

Két tuti tipp, ami segít az elalvásban

A huszonegyedik század egyik népbetegsége a kialvatlanság, illetve az alvással kapcsolatos problémák.

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt napokban is romolhatott az alvásunk minősége a tavaszi óraátállítás miatt, és persze a hőmérséklet változások sem javítják a helyzetet. A brit alvásszakértő, James Wilson a Daily Star hasábjain keresztül most két technikát is ajánlott, amit segíthet nekünk a gyors elalvásban – írja a Borsonline.

– Ha lelassul a légzésünk, az segít az elalvásban, és miközben alszunk, a pulzusszámunk is lecsökken.

A pulzusszám csökkenése fontos része annak a folyamatnak, amely során elalszunk. A rossz alvóknak, akikkel dolgozom, ezek a technikák akár lefekvés előtt, akár éjszakai ébredéskor, és különösen akkor hasznosak, ha aggódunk, hogy nem tudunk aludni. llyenkor a szervezetünk pánikolni kezd, amitől szaporább lesz a pulzus – meséli a szakember.

Az alábbiakban bemutatjuk azt a két légzési technikát, amelyek segíthetnek az elalvásban:

1. „Vegyen egy mély levegőt négy másodpercen keresztül, tartsa benn négy másodpercig, majd fújja ki négy másodpercig és pihenjen négy másodpercet.”

2. „Csukja be a szemét és képzeljen el egy fehér fényt egy alagút végén. Koncentráljon a fényre, miközben a hasából veszi a levegő és kimondja azt az angol szót, hogy „The”. A koncentráció segít abban, hogy az agya ne terelődjön el másfelé, és ezáltal szép lassan csökkenti kezd a pulzusszám is.”

Borítókép: illusztráció

Címkék#alvás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!