Csak egy kattintás!

2017.12.11. 14:17

Készítsen tökéletes fotókat az ünnepen!

Ön is vágyik egy karácsonyi családi fotóalbumra, amibe évről évre megörökítheti az ünnepi pillanatokat? Tanácsaink segítenek, hogy minél szebb fényképekkel gyarapodhasson a gyűjteménye!

Smiling father and daughter in Santa hats taking selfie with camera phone.

A családi fényképek jó része karácsonykor készül. Ám nem árt vigyázni: ami élőben jól mutat és fantasztikusan hangulatos, az nem biztos, hogy fényképen is az lesz. A Fanny magazin alábbi tippjei azonban segítenek abban, hogy a megélt pillanatok varázsát a fénykép évek múlva is visszahozza.

Fényből sosem elég

Egy egyszerű fényképezőgéppel szinte lehetetlen szép képeket készíteni, ha csak a gyertyák égnek az ünnepi asztalon. Nyugodtan kapcsolja fel a lámpákat, és használja a vakut is! Így elkerülheti, hogy sötét árnyék vetüljön az arcokra, mindenkinek vörös legyen a szeme, vagy „berázkódjon” a kamera, és életlen legyen a fotó.

Egy lépést hátra!

A túl közelről készített képeken a látószög miatt eltorzulhat a szereplők arca. Inkább tegyen egy lépést hátrafelé, és használja a zoom funkciót! Így valószínűleg a családtagok is fesztelenebbül tudnak viselkedni, mint ha „rájuk tapad” a fényképezőgéppel.

Mindenki együtt

Ne sajnálja rá az időt, hogy a család minden tagját odaterelje a karácsonyfa elé, és gondosan beállítsa a kompozíciót! Ezt a fotót lehetőleg még az ajándékozás előtt készítse el, különben a művészi összevisszaságban heverő csomagolópapír-maradványok tetején fog állni a rokonság...

Egy szinten

Ha szeretné megörökíteni a gyerekeket az ajándékok kibontása vagy játék közben, ne felülről fotózza őket, hanem üljön vagy guggoljon le a közelükben.

Eszébe jutottak más trükkök is? Próbálja ki őket bátran! Ne féljen kísérletezni, hiszen ma már több száz fotót készíthet anélkül, hogy „elfogyna a film”, vagy betelne a gépe memóriája.

Borítókép: AFP / CAIA IMAGE / SCIENCE PHOTO LIBRARY 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!