könnyű és finom

2017.10.23. 08:02

Készítsen kímélő ebédet!

A juhsajtos-parajos csirkecomb könnyű, mégis tápláló fogás, ami után biztos megnyalja majd a tíz ujját!

Ki mondta, hogy a kímélő étrendet csak koplalással, böjttel és íztelen kajákkal lehet elérni? Ez a recept a kiváló példa arra, hogy ez nem így van! A juhsajtos-parajos töltött csirke ugyanis ínycsiklandóan finom: a gyomrot kíméli, az ízlelőbimbókat viszont nem.

Hozzávalók (4 személyre):

4 db egész csirkecomb (a bőrével együtt)

120 g mirelit paraj

1 gerezd fokhagyma

130 g juhsajt

1,5 ek reszelt parmezán

1-1 csipet szerecsendió, só és bors

1 ek olvasztott vaj

Elkészítése:

A felengedett parajt hagyjuk lecsöpögni, nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, majd tegyük egy tálba, adjuk hozzá a juhsajtot, a lereszelt fokhagymát, a parmezánt és a fűszereket. Az egészet alaposan dolgozzuk össze egy villával, majd egyenlő arányban töltsük a masszát a combok bőre alá.

A húsokat tegyük olajjal kikent tepsibe, mindegyik tetejét kenjük meg a megolvasztott vajjal, és 190 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt süssük készre. Kínáljuk a combokat párolt zöldséggel.

Elkészítési idő: 50 perc

Borítókép: YanLev/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!