energialöket

2019.01.30. 14:15

Íme négy hasznos tanács a téli feltöltődéshez

Érdemes váltogatni az aktív és a passzív pihenést.

Forrás: Shutterstock

Egy hétvégét se hagyjon veszendőbe menni, használja ki mindet, hogy egy-egy kellemes program során kipihenhesse magát. Íme tippjeink, a lazítástól a testmozgásig!

Nem luxus

A szakszerűen végzett masszázs csodákra képes, hiszen amellett, hogy jólesően ellazítja a görcsös izmokat, energiával is feltölti az embert. Miközben a pislákoló mécsesek és illatozó olajok között a masszőr minden egyes porcikáját átmozgatja-átgyúrja, gondoljon arra, hogy milyen jót tesz ezzel az egészségének, és ne sajnálja az önmaga kényeztetésére fordított időt és pénzt!

Mozgás a szabadban

A friss levegőn történő séta, korcsolyázás, szánkózás gondoskodik arról, hogy a szürke téli időben is jókedvű legyen. Vegye célba a legközelebbi erdőt, parkot, és tegyen egy hosszabb sétát! Van a városban műjégpálya? Keresse fel a családjával, és élvezzék kedvükre a jégen siklást!

Melengető lubickolás

A gyógyfürdőben úszkálni nemcsak remek kikapcsolódás, de bizonyos betegségekre is gyógyír lehet. Az orvosi konzultációt követően érdemes rendszeresen felkeresni a hazai gyógyvizes fürdőket, hiszen közülük több Európa-szerte ismert és elismert.

Irány a szauna!

A száraz szauna használata előtt is fontos, hogy az esetleges egészségügyi panaszok elkerülése érdekében beszéljen a háziorvosával. Nem csupán azért érdemes beülnie a melegbe, hogy elbújjon a téli zimankó elől: a szauna jótékony hatással van a bőrre, javítja a vérkeringést, továbbá segíti a méregtelenítést és a súlycsökkenést. MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!