8 tipp

2018.03.29. 19:28

Íme 8 tojásos tipp, nem csak húsvétra

Ezek után garantáltan nem lesz több gond a felhasználásukkal.

MW

1. Nem tudja, hogy friss-e a tojás? Tegye hideg vízbe: ha feljön a felszínre, akkor romlott! A friss tojásnak az edény alján kell maradnia.

2. A tojásokat főzés előtt félórával vegye ki a hűtőből, így nem fog megrepedni a héjuk. A főzővízbe tett 1 csipet só is segít a kellemetlen „baleset” elkerülésében.

3. Szereti a lágytojást pirítóssal tunkolni? Akkor figyelje az órát, és csak 3-4 percig főzze a tojást, hogy a belseje még kellemesen krémes legyen!

4. Bundás kenyeret süt? Adjon a felvert tojáshoz 1 csipet fokhagymaport vagy 1/2 gerezd frissen lereszelt fokhagymát, és ebben forgassa meg a kenyérszeletet. Sokkal ízletesebb lesz!

5. Minél frissebb a tojás, annál nehezebb meghámozni főzés után. Tegyen 1 csipet szódabikarbónát a főzővízbe, ez majd megakadályozza, hogy a fehérje hozzátapadjon a héjhoz!

6. A fehérjékből vert habba csak a folyamat közepénél kezdje el beledolgozni a cukrot, amikor már félig kemény.

7. Nem ehet tojást, de szereti a rántott húst? Panírozáskor váltsa ki a sárgáját 6 ek. szójatej és 3 ek. kukoricakeményítő összeturmixolt keverékével!

8. Folyton meggyűlik a baja a tojás szétválasztásával? Akkor érdemes beszereznie az erre szolgáló, speciális eszközt, amivel garantált a siker!

Borítókép: LightField Studios/Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!