Diéta

2019.05.31. 07:05

Így segíthet az alma a fogyásban

Szeretne nyárig megszabadulni néhány kilótól? Semmi probléma, segítünk! Ez a gyümölcs az egyik legnagyszerűbb alakkímélő finomság!

Forrás: Shutterstock

Az alma hazánkban is a legnépszerűbb gyümölcsök egyike. Mindennap egy alma a doktort távolt tartja – tartja a mondás, ám ez a vitaminbomba nemcsak az egészségmegőrzésben, hanem a vágyott alak elérésében is segít. A Pennsylvaniai Egyetem kutatása szerint az, aki a főétkezés előtt megeszik egy darab almát, az 200 kcal-val kevesebbet fog utána fogyasztani. Megéri, hiszen egy 150 g-os alma mindössze 78 kcal!

A gyümölcs rengeteg pektint, azaz vízoldékony rostot tartalmaz, ezáltal

  • segít a megfelelő szinten tartani a vércukorszintet,
  • serkenti az emésztést,
  • kedvező hatással van a bélflórára, és
  • hosszan tartó telítettségérzetet biztosít.
  • Tisztító hatása révén támogatja a szervezetet a méregtelenítésben. Székrekedés esetén pedig maga a nyers gyümölcs, illetve a kipréselt leve is bevethető.

    Természetes és könnyű étvágycsökkentő, fogyasszon el tehát egy almát minden főétkezés előtt, aztán élvezze a jobbnál jobb fogásokat! – buzdítja olvasóit a Vasárnap Reggel című magazin múlt hétvégi számának összeállítása.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!