farkaséhség

2019.04.15. 13:30

Így győzheti le a nassolási vágyat

Adunk néhány hasznos tanácsot a fölösleges falatozás elkerüléséhez.

Forrás: Shutterstock

Akkor nassol, ha ideges? Vagy a tévé előtt szeret eszegetni? Ha megtudja, melyik típusba tartozik, és mire kell figyelnie, könnyebben legyőzheti az állandó éhséget is!

Praktikák stresszevőknek

Ön is azok közé tartozik, akik a legtöbbször evéssel, sőt, sokszor túlevéssel vezetik le a feszültséget? Az első és legfontosabb dolog, hogy mindig aludjon eleget, naponta legalább 7-8 órát. Eddig az állandóan „pörgő” agya miatt nehezen aludt el, így inkább a tévé előtt csipegetett? Próbálja ki a különböző meditációs zenéket: garantáltan nyugtató hatásúak!

Szintén elengedhetetlen, hogy mozogjon rendszeresen. A sportnál jobb stresszoldó módszer nem nagyon létezik. Menjen ki a friss levegőre egy kicsit, és biciklizzen, kocogjon, de már az is jó, ha minden este tempósan sétál legalább fél órát.

Egy marék sós mogyoró most, aztán jöhet rá egy kis Túró Rudi? Mi lenne, ha ezek a finomságok egyszerűen nem lennének a keze ügyében?

Tervezze meg a napi és a heti étrendjét, és csak azokat az élelmiszereket szerezze be, amik rajta vannak a listán.

A nassolnivalókról sem kell lemondania, csak éppen nem mindegy, mit eszik.

Tanácsok habzsolóknak

Olyan nincs, hogy ön megáll két szem csipsznél vagy 2 kocka csokinál: ha a keze ügyébe kerül a zacskó, megeszi a teljes tartalmát, ha feltépte a papírját, akkor annak a csokinak már nem lehet túl sok hátra...

A nagy kiszerelésű termékek valóban olcsóbbak, ám az ön számára egyben a legveszélyesebbek is! Nemcsak a mennyiség miatt, hanem mert ezek már lehetnek akkorák, hogy még raktározni is tud belőlük. Meg kell tanulnia, hogy a kisebb is elég. A gazdaságos csokis keksz helyett inkább válassza a müzliszeletet, és ezután is tartsa be az „1-es szabályt”. Ennek lényege, hogy napi 1 alkalommal 1 kis mennyiségű nasi engedélyezett, például 1 db müzliszelet, 1 kis Túró Rudi vagy 1 gombóc fagylalt.

Ötletek hedonistáknak

Mindig azt eszi, amihez épp kedve van, nem tilt meg magának semmit? A nagy mennyiségű hamburger, sült krumpli és kolbász tényleg elképesztően finom, ám igazi kalóriabomba!

Kísérletezzen otthon: a fent említett élelmiszereknek léteznek egészségesebb változatai is: a hamburgerhez például használjon teljes kiőrlésű zsemlét, készítse el saját maga a szárnyashús-alapú húspogácsát sok zöldfűszerrel, és tegyen rá rengeteg zöldséget, salátát, paradicsomot, csemegeuborkát. Végül ízesítőnek csak mustárt használjon!

Kedvence a rántott hús sült krumplival? Nos, ezen kell változtatnia: egy nap, egy étkezésen belül vagy az egyiket, vagy a másikat egye, a főszerepet pedig a zöldségeknek kell játszaniuk!

Jelöljön ki egy olyan napot a héten, amikor engedélyezi magának valamelyik kedvencét, legyen szó akár egy jó hamburgerről, akár egy finom gíroszról. A többi napon viszont ügyeljen a mértékre, és tartsa be az egészséges étrend szabályait!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!