követendő példa

2020.03.04. 09:40

Így fogyott le 12 kilót Jamie Oliver

A sztárséf az utóbbi években nem figyelt annyira az egészségére, aminek meg is lett az eredménye. Ha nem is látványosan, de elkezdett hízni. A brit sztár még idejében észbe kapott és változtatott az életmódján és az étrendjén.

The British chef Jamie Oliver cooks at the One Kitchen Culinary School in Hamburg, Germany, 6 December 2017. Oliver also presented his book "5 Ingredients · Quick & Easy Food recipes". Photo: Axel Heimken/dpa

Forrás: AFP

Fotó: Axel Heimken

A rohanó életmód, a rendszertelen étkezés nyomott hagy az emberen. Jamie Oliver is 40 éves kora után vette észre, hogy a kilók már könnyebben feljönnek az emberre és ha nem változtat, akkor annak nem lesz jó vége – írja a mindmegette.hu.

Az ötgyerekes családapa sokkal tudatosabban étkezik, amióta betöltötte a negyedik x-et.

Már csak azért is, mert mint mondta, nem szeretne a negyvenes éveiben szívbetegségben elhunyni. Szeretné látni, ahogy felnőnek a gyerekei.

„Nagyon gyorsan lefogytam 12 kilót és nem azért, mert nem eszem. Változtattam az étrendemen, a húst zöldségekre cseréltem, többet alszom és többet is mozgok, mint korábban” – idézte az express.co.uk Jamie Olivert, aki azt is elárulta, hogy nagyon sok algát eszik.

Az algát sok diétázó használja, mert kevés kalória van benne, viszont magas a rosttartalma és beindítja a fogyást.

„Ez a legtáplálóbb zöldség a világon” – mondta.

A sztárséf új szakácskönyvével – amelyben húsmentes ételeket készít – arra próbálja ösztönözni az embereket, hogy több növényi eredetű ételt fogyasztanak, mert úgy gondolja, hogy ez jó hatással van az egészségre.

Jamie Oliverre nagy hatással volt az is, hogy néhány éve a világ több olyan részére is elutazott, ahol magas az átlagéletkor és tanulmányozta az ottani emberek életmódját, étrendjét.

Az ötgyermekes édesapa nem titkolja azt sem, hogy

a fogyásában szerepet játszott, hogy kevesebb alkoholt fogyaszt.

„Egy átlagos brit ember szokott inni. Nem mondom meg senkinek sem, hogy mit csináljon, mindenesetre én csak hétvégén iszom alkoholt” – nyilatkozta Jamie Oliver.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!