Bőrápolás

2019.04.03. 14:20

Így aludjon el, hogy szebb legyen tőle!

Álomba merülés előtt fél órán át kényeztesse a testét és a lelkét!

Forrás: Shutterstock

Feszült lelkiállapotban nem lehet pihenni. Ám ha elalvás előtt képes kicsit ellazulni, nemcsak a szervezete, de a bőre is meghálálja ezt a gondoskodást – figyelmeztet a Vasárnap Reggel című hétvégi magazin legutóbbi számának összeállítása.

Testápoló

Kösse össze a kellemest a hasznossal! A fürdés utáni hidratáláshoz használjon olyan kozmetikumot, amely kevéske önbarnítót is tartalmaz. Így három-négy nap múlva biztosan barnább lesz egy árnyalattal.

Lábápoló

A fáradt, lüktető láb sok kellemetlenséget okoz, nem beszélve a csúnyán kirepedezett sarokról. Tévézés közben kenje be végtagjait hidratáló, frissítő lábápolóval, majd polcolja fel néhány párna segítségével. Az ilyen termékkel megakadályozhatja a bőrkeményedések kialakulását is.

Ránctalanító

A ráncok, apró redők megjelenése ellen védekezzen C-vitaminnal dúsított kozmetikummal. Ez a hatóanyag a hám mélyebb rétegeibe hatolva erősíti a kollagénrostokat, valamint szeléntartalmának köszönhetően megköti a káros szabad gyököket, amelyek felgyorsítják a bőr öregedését. Fontos, hogy a ránctalanítók közül is bőrtípusának megfelelő készítményt válasszon.

Illatfelhő

Ha teheti, minél gyakrabban tegyen az asztalra illatos, tavaszi virágcsokrot. Ettől a lakásban kellemes lesz a levegő, ami a lelket szinte észrevétlenül nyugtatja meg. Amennyiben erre nincs lehetőség, a növényeket helyettesítse füstölővel. Válasszon szantálfa-, rózsa-, narancs- vagy levendulaaromájú rudakat.

Maszk

A bőrt sajnos egész nap érik a káros UV-sugarak, és minőségét rontja a rengeteg környezeti ártalom. Ezért miután eltávolította a sminket, hetente egyszer pakolással is kényeztesse az arcát. Ha például teafaolajat tartalmazó maszkot választ, az fertőtleníti és hatásosan eltávolítja a lerakódott szennyeződést.

Aromapermet

Az ilang-ilang és a levendula olaja nyugtatóan hat, ezért érdemes este a párologtatóba tenni ezekből. A másik jó megoldás, ha az ágyneműt házi készítésű illatos permettel – például öblítőszer és víz keveréke – fújja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!