furcsa rendellenesség

2019.03.28. 15:27

Huszonhat nap különbséggel szült egy nő három gyermeket

Koraszülött kisfia világra jötte után egy hónappal ikreknek adott életet az anya, akinek fogalma sem volt arról, hogy két méhe van.

Forrás: Shutterstock

Fotó: khuncho007

Koraszülött kisfia világra jötte után egy hónappal ikreket szült egy bangladesi nő – írta a BBC hírportálja.

A 20 éves Arifa Szultana február végén szült Kulna város egyetemi klinikáján.

Huszonhat nappal később hasi fájdalmakra panaszkodott, ezért Dzsesszor város Addin kórházába vitték – mesélte a BBC-nek Sila Poddar szülész-nőgyógyász.

„Ahogy a beteg megérkezett, ultrahangvizsgálattal megállapítottuk, hogy ikreket vár. Megdöbbentünk, sosem láttunk ilyet addig. A páciensnek egy második méhe is volt”.

Császármetszést végeztek rajta, az ikrek szövődmények nélkül jöttek a világra. Négy nappal később egészségesen mehettek haza.

Az orvos szerint Szultana és a férje „nagyon szegények, a nő sosem volt korábban ultrahangvizsgálaton”.

Christopher Ng, a szigapúri GynaeMD Clinic nőgyógyásza szerint az uterus didelphys – vagyis az a szindróma, amikor egy nőnek két méhe van – „nem olyan ritka, mint gondolnánk”.

„Ha az első szülés előtt végeztek volna ultrahangvizsgálatot, látták volna, hogy a kismamának két méhe van. Valószínű, hogy három petesejt is megérett nagyjából egy időszakban, meg is lettek termékenyítve, így jött létre a három embrió” – mondta el a BBC-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!