szabályozott protokoll

2018.01.18. 11:15

Húszezren vesznek részt klinikai gyógyszervizsgálatban évente

Egy friss felmérés szerint a résztvevők pozitív tapasztalatokat szereznek a teszt során, többségük később is szívesen részt venne gyógyszervizsgálatokban.

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Minerva Studio

Magyarországon évente húszezer ember vesz részt klinikai gyógyszervizsgálatban, ezzel, az egy főre vetített vizsgálatokat tekintve, Európa élvonalához tartozik – mondta a klinikai kutatásokra szakosodott Synexus Magyarország Kft. pácienskapcsolati menedzsere csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Gerhardt Fanni közölte, a klinikai vizsgálat során a fejlesztési stádiumban levő gyógyszereket a sikeres laboratóriumi kísérletek után embereken tesztelik. Ha a teszt sikeres, akkor forgalomba kerülhetnek a gyógyszerek.

A folyamat szigorúan szabályozott protokoll szerint történik:

alapos kivizsgálás után, csak a meghatározott kritériumoknak megfelelő betegek kerülhetnek be a tesztelésbe, amelynek során végig szoros kapcsolatban vannak az orvossal

- ismertette a menedzser.

Véleménye szerint a gyógyszervizsgálatban való részvételnek több előnye van, mint veszélye. Egy új, modern terápiás módszerként szolgálhat és akár életmentő esélyt is adhat azoknak, akiknek nem segített az addigi kezelés – emelte ki.

Hozzátette, hogy egy friss felmérésük szerint a résztvevők nagyon pozitív tapasztalatokat szereznek a teszt során, legtöbbjük később is szívesen venne részt gyógyszervizsgálatokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!