Balansz.info

2018.02.18. 10:02

Honlap segíti a család és a karrier összehangolását

Erre a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet programjának vezetője hívta fel a figyelmet az M1 csatornán hétvégén.

Forrás: shutterstock

Ujvári Enikő elmondta: a balansz.info oldalon a munkavállalóknak és a munkáltatóknak is adnak tippeket, hogyan lehet jó egyensúlyt tartani a család és a munka között. Hozzátette: a házasság hete keretében konferenciát is szerveztek a család és karrier kérdéskörében. A szakember elmondta: a rendezvény fontos témája volt, hogy a munkaerőpiacra belépő új generációk (Y és Z) sokkal tudatosabbak e téren, sokkal több elvárásuk van.

Ujvári Enikő kitért arra is: az új generációknál erősebb az igény például, hogy a férfiak jobban részt vegyenek a család életében. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomban külön munkacsoport foglalkozik az apák segítésével. Ugyanis – mint kiemelte – a munkaerőpiac sem megoldásokban, sem attitűdben nem áll teljesen készen, hogy a gyermekükkel otthon töltött fél vagy egy év után visszatérő apákat segítse.

Márpedig a szakember elmondása szerint az általuk megkérdezett apák jó tapasztalatokat szereztek a „babázás” során, és teljesen más szemlélettel tértek vissza munkahelyükre.

Borítókép: Shutterstock / Holly Vegter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!