harmónia

2018.07.17. 10:31

Hogyan lehetünk kiegyensúlyozottabbak?

Van ellenszer az idegesség és a stressz ellen.

Állandó rohanás, stressz és szőnyeg alá söpört konfliktusok: nem csoda, ha az ember nem találja a helyét. A Vasárnap Reggel tanácsai segíthetnek, hogy megnyugodjon.

Egyedüllét

A magányt természetesen mindenki igyekszik elkerülni, ám az egyedüllét időnként jót tesz: az ember ilyenkor tudja tisztázni magában a dolgokat. Lehetőség szerint szervezze úgy a család életét, hogy időnként önmagára is jusson egy fél óra szabad ideje! Ilyenkor csinálja azt, amihez kedve van: sétáljon egyet, vagy csak üldögéljen a kanapén – semmiképp se tévézzen azonban, és a barátnőivel se trécseljen telefonon. Még jobb, ha néha egy teljes napra el tud vonulni valahová egyedül!

Pihenés napközben

Hétvégére ne szervezzen túl sok programot. Persze, az mindig hasznos, ha együtt csinál valamit a család, ám arra is maradjon idő, hogy legalább az egyik nap ráérős tétlenségben telhessen. Igyekezzen beiktatni egy délutáni alvást is, hiszen ennél jobban semmi sem pihentet!

Romantikus esték

Ahhoz, hogy boldog legyen, elengedhetetlen a párkapcsolat kiegyensúlyozottsága. Nem szeretné, ha ellaposodna a házassága? Nos, akkor jelöljenek ki egy „randinapot”, amikor minden héten elmennek a férjével valahová.

Béke és nyugalom

Az idegesség és kimerültség legjobb ellenszere a természet közelsége. Igyekezzen hát minél több időt a szabadban tölteni – már egy félórás séta is képes megnyugtatni az embert!

Beszélje meg!

Ha a szőnyeg alá söpri a problémákat, ahelyett, hogy megoldaná azokat, azzal hosszú távon még több gondot okoz magának, ezek ugyanis rossz álmok, szorongás vagy betegségek formájában előbb-utóbb úgyis utat törnek maguknak. Éppen ezért ne nyomja el az érzéseit! Az is fontos, hogy legyen egy bizalmasa, akivel megoszthatja a gondjait.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Subbotina Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!