praktikák

2019.10.23. 16:55

Hogyan készül el gyorsabban az étel?

Az alapanyagokon és a készítés módján is sok múlik.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Motortion Films

Kézenfekvő megoldás a tésztaétel, ha gyorsan szeretne összeütni valami finomat. Még hamarabb elkészül a fogás, amennyiben konyhakész hűtött tésztát használ, az ugyanis 2-3 perc alatt megfő – olvasható a Vasárnap Reggel cikkében.

Számos zöldséget, így a cukkinit, a sárgarépát és az uborkát is felesleges meghámozni felhasználás előtt, elég alaposan megmosni őket.

Rend a lelke

Ha a kis üvegekbe töltött fűszereket ábécésorrendben rendezi el a szekrényben, hamarabb megtalálja, amit keres.

Hagymacsere

Amikor egy recept hozzávalói között hagyma is szerepel, akkor az általában vöröshagyma, amit meg kell hámozni, majd fel kell aprítani. Az étel jellegétől függően dolgozhat újhagymával is, ezt sokkal egyszerűbb megtisztítani és felkarikázni.

Gondos felkészülés

A profi szakácsok minden hozzávalót és kelléket előkészítenek, mielőtt nekilátnak a főzésnek. A hatékony módszerre egy francia konyhai szakkifejezés is akad: a Mise en Place.

Gyűjtse egyben!

Tegyen ki egy tárolóedényt a pultra a főzés közben keletkező szemétnek, pl. a tojás- és krumplihéjnak, a csomagolóanyagoknak. Az előkészítés végeztével mindent egyszerre dobjon ki.

+ 1 tipp:

Ha tompa késsel dolgozik, azzal feleslegesen rabolja a saját idejét, és csak kellemetlenséget okoz magának. Rendszeresen élezze meg a vágóeszközt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!