megbecsülés

2020.02.18. 16:00

Hatalmas lépés lenne a háromgyermekes anyák szja-mentessége

A Fiatal Családosok Klubjának elnöke bízik abban, hogy a következő években a kormány előteremti erre a fedezetet.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Romrodphoto

Hatalmas lépés lenne az szja-mentesség kiterjesztése a háromgyermekes anyákra – közölte a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) alapítója kedden az M1 aktuális csatornán.

Király Nóra azt mondta, hogy a négygyermekes anyák szja-mentességével, amely januárban lépett hatályba, a kormány a nők megbecsülését fejezi ki.

Az intézkedés kiterjesztése a háromgyermekes anyákra sokkal több nőt érintene, ezért elő kell teremteni rá a fedezetet – mondta, hozzátéve: bízik abban, hogy a következő években ez megvalósulhat.

A gyermek születése után fél évig járó juttatás eddigi mértékének, az előző évi átlagkereset 70 százaléka 100 százalékra emelésének lehetőségével kapcsolatban hangsúlyozta: a kormány próbál minden segítséget megadni a családoknak, hogy több gyermek születhessen. Az Európa-szerte fennálló demográfiai problémát ugyanis a családok anyagi és erkölcsi támogatásával szeretné megoldani.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!