népszerűek

2019.03.05. 08:10

Hamarosan megváltozik a homeopátiás szerek kiváltása

A termék mellé ezentúl a gyógyszerészeknek tájékoztatót is kell adniuk.

Forrás: Shutterstock

Március közepétől megváltozik a homeopátiás szerek kiváltása – közölte a Világgazdasággal Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) elnöke.

A keddi számban megjelent cikk szerint a termék mellé ezentúl a gyógyszerészeknek tájékoztatót is kell adniuk, amelynek tartalmaznia kell egyebek között, hogy „a homeopátiás készítmények hatásossága a hagyományos gyógyszerekéhez hasonló vizsgálatokkal általánosan nem igazolt”, és „a homeopátiás gyógyszer szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt”.

A lap szerint Magyarországon a lakosság fele használt már alkalomszerűen valamilyen homeopátiás készítményt. A homeopátia népszerű, a megkérdezettek 57 százaléka bízik benne akár kiegészítő kezelésként, akár önállóan alkalmazva.

A homeopátiás gyógyszerek termelői áron számítva megközelítőleg a teljes hazai gyógyszerpiac 0,32 százalékát teszik ki – tudta még meg a Világgazdaság.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!