egy csipetnyi trükk

2019.08.06. 21:50

Ha sótlan az élete, itt van néhány jó tanács

A sok só nem jó a diétában, érdemes inkább különböző fűszereket használni! De sóval támadhatunk a korpa ellen, és kitisztíthatjuk vele a lefolyót!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dean Drobot

A Diéta és Fitnesz összegyűjtött néhány ütős tippet:

  • Sok mosás után az élénk ruháink megfakulnak, és erre bizony nincs megoldás. Vagy mégis? Próbálja ki ezt! Áztassa a ruhát hideg vízbe, adjon hozzá 1/4 csésze sót! Vagy a mosásnál adjon ugyanennyi sóst a vízhez.
  • Sokan találkoztak már azzal, hogy a mosogatógép, vagy a mosószer nem hozza le rendesen a rúzsfoltot az üvegpoharakról! Gyengéden dörzsölje be sóval (óvatosan, hogy ne karcolja meg!), és ezután tegye a mosogatógépbe, vagy kezdje el elmosni a csapnál.
  • Olcsó és hatékony bőrhámlasztó is a só! Az enyhén nedves bőrére (lehetőleg fürdés után), vigyen fel sót! Körkörös mozdulatokkal masszírozza be, majd mossa le. A hatékonyabb eredményért használjon tengeri sót!
  • Nem tudja, hogy a só, amit használ jó e még? Egy pohár vízhez adjon 2 evőkanál sót, majd dobja bele óvatosan a tojást. Ha lemerül, akkor jó, ha már lebeg, akkor jobb, ha nem eszi meg!
  • Ha korpával küzd, hetente egyszer érdemes a sampon előtt sót használnia! Hogyan? Nedvesítse be a haját, majd sóval dörzsölje be a fejbőrét (legalább öt percig masszírozza), ezután használja a szokásos sampont. Majd öblítse le. Nemcsak a korpától szabadulhat így meg, de haja erősebb és egészségesebb lesz! (Ne használja sérült fejbőrön!)
  • A bútorokon előforduló víz, pohár foltot is megpróbálhatjuk eltüntetni sóval. Durvább sót tegyen a felületre, majd gyengéden dörzsölje meg egy szivacs segítségével (kissé legyen nedves!). Érdemes egy kevésbé látványos helyen próbát tenni, hogy ne okozzunk kárt a bútorban.
  • A lefolyót is kitakaríthatja vele vegyszerek nélkül! 1/2 bögre sót öntsünk a lefolyóba, majd forróvízzel öblítsük le. További megoldás még a szódabikarbóna, ecet és forróvíz kombinációja!
  • Borítókép: illusztráció

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!