Ökoport

2018.03.29. 09:00

A gyümölcshéj a legjobb bolti csomagolás!

Magyarországon egy átlagos állampolgár napi egy kilogramm hulladékot termel, amely éves szinten egy négyfős családdal számolva megfelel egy átlagos méretű személygépjármű tömegének – tudatta lapunkkal Nagy Bence, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2017. évi energiakövete, Ökotipp rovatunk állandó vendége.

Majer Tamás

– Érdemes elgondolkozni azon, hogy a hulladékok ilyen nagy tömegű keletkezése kinek jó? – tette fel a kérdést Bence. – A legjobb módja a hulladékkezelésnek, ha próbáljuk megelőzni, illetve csökkenteni a hulladékok keletkezését. Ennek legegyszerűbb módja, ha például nem veszünk külön bevásárlószatyrot, hanem egy többször felhasználható táskába pakoljuk a megvásárolt termékeinket.

Gondoljunk csak bele, azzal, hogy a zöldségeket külön zacskóba csomagoljuk egy vasárnapi húsleveshez, mennyi hulladékot termelünk teljesen fölöslegesen, hiszen a zöldségeket és gyümölcsöket a természet héjjal látta el, ami azért egy elég jó csomagolás. Másik módja a tudatos vásárlásnak, ha meg sem vesszük azokat a termékeket, amikről tudjuk, hogy úgysem használjuk fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában