így maradhat karcsú

2017.11.22. 18:18

Ezt a 7 ételt egye, ha lapos hasat akar!

Nincs gyors és biztos megoldás, de néhány étel segít legyőzni a puffadást, csökkenti az étvágyat, és javítja az anyagcserét.

ZABPEHELY

Egy tál zabkása sokkal többre képes, mint valaha is gondolná. A zabban található élelmi rostok elősegítik a megfelelő bélműködést. Egészséges napindító fogásként próbáld ki a zabkását egy kevés lenmaggal, friss gyümölcsökkel és – ha nem érzékeny rájuk – valamilyen tejtermékkel.

MENTA

Egy élénkítő mentatea az étkezés után biztosan beválik. A menta megnyugtatja a gyomrot, és csökkenti az emésztési problémák kialakulásának esélyét.

KURKUMA

Az élénksárga fűszer gazdag kurkuminban, és nagyon hasznos gyomorégés esetén. Támogatja a zsírok megemésztését, miközben jótékony hatással van a májra – írja a mindmegette.hu.

GRÉPFRÚT

A déligyümölcs ismert tulajdonsága, hogy csökkenti az étvágyat, emellett olyan enzimeket is tartalmaz, amelyek elősegíthetik a zsírégetést. Kedvező hatással van az emésztésre.

KÖRTE

Ez a rostban gazdag gyümölcs igen hasznos a gyomor egészsége szempontjából. Naponta fogyasszon el egyet!

SAVANYÍTOTT ÉLELMISZEREK

Az olyan probiotikumot tartalmazó ételek, mint például a joghurt, az író és a kefir, jótékonyan hatnak a bélflórára.

TELJES KIŐRLÉSŰ PÉKÁRUK

Nem kell mellőznöd a kenyeret, de válaszd a teljes kiőrlésűeket: ezek a fehér változatnál több rostot, cinket és vasat tartalmaznak, és hosszabb ideig tartó teltségérzetet okoznak.

Címkék#Diéta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!