enni, inni

2020.07.11. 07:20

Ezeket a finomságokat érdemes fogyasztani a nyáron

Nyáron rengeteg a szezonális gyümölcs és zöldség, mint például a görögdinnye, a meggy, az őszibarack, a kukorica, és még sorolhatnánk. Nem véletlen, hogy ilyenkor a piacok is roskadásig vannak friss áruval. De melyek a legegészségesebb nyári ételek, italok? Mutatjuk!

Forrás: Shutterstock

Dinnyék, minden mennyiségben

Mindegy, hogy sárgadinnye vagy görögdinnye, a lényeg, hogy dinnye legyen! Ezek a gyümölcsök ugyanis jó hatással vannak az emésztésre, ezáltal elősegítik a fogyást, továbbá csökkenthetik a rákos megbetegedések, a magas vérnyomás, valamint a szívbetegségek kialakulásának kockázatát – olvasható a Mindmegette cikkében. Salátákban, desszertekben és smoothie-kban is felhasználhatja a dinnyéket, de önmagukban is isteni finomak.

Zöld levelek, fűszernövények

Friss bazsalikom, rukkola, menta, koriander, kapor – ezek mind-mind mehetnek bele a salátába valamilyen joghurtos öntet kíséretében. Egyszerű és könnyű nyári finomságokat lehet velük készíteni, ráadásul nagyon egészségesek is.

A mentát akár limonádéba is tehetjük
Fotó: Shutterstock

Eper és áfonya

Ezek az édes, lédús bogyós gyümölcsök flavonoidokkal vannak tele, amik nemcsak megszépítik a bőrt, de a kognitív hanyatlás lassítását is segíthetik. Mennyei desszerteket készíthetünk belőlük!

Görögdinnyelé

Nihaika Ahluwalia táplálkozási szakértő napi egy pohár hideg görögdinnyelevet javasol, ugyanis nem csak extra egészséges, de bőrfiatalító hatása van, valamint segíthet eltüntetni a pattanásokat is.

A dinnye leve italként is finom
Fotó: Shutterstock

Mentás-citromos víz

Nem csak szuperül lehűt és felfrissít a hőségben, de egy pohár mentás-citromos víz tisztítja a májat és serkenti az anyagcserét is. Ne hagyja ki belőle a jégkockákat!

Zöld tea

Tanulmányok kimutatták, hogy a zöld tea segíthet a rák és a szívbetegségek leküzdésében, csökkenti a koleszterint és felgyorsítja az anyagcserét. Nyáron lehűtve, jégkockával az igazi!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!